Estetska stomatologija

kompozitne fasete za zube

Zubne fasete

kompozitne fasete za zube akcija
Fasete(viniri,ljuspice) su danas postale sinonim za predivan osmeh -Hollywood smile,koji predstavlja niz savremenih tehnika koje ce Vaš osmeh uciniti lepšim i mladalačkim.Više o fasetama možete pogledati na www.drslavicapetrovic.com/index.php/aktuelnosti
 
Fasete su tanke ljuspice koje se lepe specijalnim materijalima na prednju površinu zuba.To je minimalno invazivna stomatologija,koja cuva integritet zuba ,uz minimalno brušenje,a kod NON-PREP faseta ,fasete se samo lepe na netaknute zube. Viniri se izradjuju na prednjim zubima ondosno u liniji osmeha, a to najčesće do deset prednjih zuba.Procedura je potpuno bezbolna i komforna,a rezultat mladalački i lep osmeh koji ćete želeti da pokažete svima .
 
Da li su fasete za Vas? Da.
 
Ukoliko su Vam zubi:
-sitni
-preveliki
-kratki
-razmaknuti
-imate veliki razmak izmedju prednja dva zuba sekutića
-istrošeni(abradirani)
-netipičan oblik zuba
-imate nesrazmernu veličinu prednjih zuba
-niste zadovoljni bojom
-zubi sa većim brojem plombi,karijesa,ispucali
 
Fasete mogu biti KOMPOZITNE I KERAMIčKE.
 
Kompozitne fasete su idealne za Vas ako želite “novi osmeh za jedan dan“.Mi znamo da naši pacijenti cene trud i posvećenost koju im poklanjamo,a oduševe se kada im kažemo da je čitava procedura završena u toku istog dana, a da oni tog istog dana zadovoljno odlaze sa prelepim osmehom.
 
Izradom faseta u kombinaciju sa paletom dopunskih estetskih procedura,dizajniraćemo osmeh po Vasem izboru.
 
Kompozitne fasete se izradjuju u jednoj poseti stomatologu,zubi se ne bruse ili je brušenje površno ,a materijali su najkvalitetniji savremeni kompoziti obogaćeni keramikom.
 
Keramičke fasete su izradjene od keramike, na osnovu otiska u zubotehničkoj laboratoriji,tako da je neophodno nekoliko poseta stomatologu .
 
Mnogo naših zadovoljnih klijenata došlo je sa iskrenim priznanjem da imaju poteškoća u medjuljudskim odnosima i da ih je sramota da se nasmeju ,a mi smo zadovoljni što iz naseg centra osmeha odlaze široko se osmehujući,srećni i puni samopouzdanja.
 
ZA DODATNE INFORMACIJE ,JAVITE NAM SE!

Bezmetalna keramika

bezmetalna-keramika.jpg
Bezmetalna keramika omogućava efekat potpuno prirodnog zuba.Koristimo je u izradi keramičkih kruna,mostova i keramičkih faseta.
 
Prednosti bezmetalnih kruna :
-dugotrajnost
-ekstremna čvrstoća
-izvanredna biološka kompatibilnost
-nema crnog ruba uz desni
-prelamanje svetla i transparentnost veoma slična prirodnom zubu
 
Cirkonijum keramičke krunice i mostovi su ubedljivo najčvršći materijal i vrhunac savremene stomatologije.Savršena estetika,prirodnost,neizveštačen izgled, trajnost i funkcionalnost krunica od cirkonijum keramike postavilo je ovaj materijal na ubedljivo prvo mesto.

Beljenje zuba

beljenje zuba
Lepi i blistavi zubi su sigurno nešto što primetite na drugoj osobi, što privlači pažnju i izuzetno utiče na prvi utisak koji okolina stvara o nama.U novim kontaktima sa ljudima već u prvih nekoliko sekundi gradimo sliku o nekoj ličnosti često bez ijedne izgovorene reči.
 
životni stil,starenje,cigarete kao i konzumiranje pojedine hrane(kafa,čaj,koka–kola,crno vino...)mogu potamneti Vašu prirodnu boju zuba.
 
U našoj ordinaciji koristimo samo proverene i dokazane preparate za izbeljivanje kao sto su White smile i Opalescence boost,vodeći preparati za izbeljivanje u svetu.Oni se u vidu gela nanose na površinu zuba,procedura je potpuno bezbedna, traje oko 1h.a dobijamo zube belje za nekoliko nijansi.
 
Blistavo beli zubi plene i govore više od hiljadu reči,a mnogobrojni naši klijenti se odlučuju na izbeljivanje zuba,baš iz razloga što su svesni činjenice da za prvi utisak nikada nećete dobiti drugu priliku.

Adhezivni mostovi

-most bez brušenja zuba-

most bez brušenja zuba
Adhezivni mostovi predstavljaju protetsku nadoknadu kod nedostatka jednog do dva zuba.
 
Kada ih radimo:
-kod mlađih osoba kod kojih jos nije završen rast korena
-kod nemogućnosti ugradnje implantata
-najčešće kod nedostatka jednog zuba u frontu(prednjeg)
-kada su okolni zubi zdravi
-oralna higijena dobra
-nema štetnih navika(škripanja,stiskalja zuba...)
 
Njihova najveća prednost u odnosu na konvencionalne mostove je da nema brušenja susednih zuba- ono zbog čega pacijenti često izbegavaju da saniraju nedostatak jednog zuba.
 
Adhezivni mostovi se izrađuju od:
- keramike
-kompozita
 
Kompozitni adhezivni mostovi – nadoknada izgubljenog zuba u jednoj poseti stomatologu za 1-2 h .
Moderna stomatologija pruža mogućnost pacijentu da izabere tehnologije gde će maksimalno sačuvati svoje zube,a opet rešiti problem nedostatka jednog zuba.Rešenje je kombinacija ojačanih kompozita i silanizovanih staklenih vlakana patentirane strukture.
 
Dugoročni klinički rezultati potvrđuju prednosti adhezivnog mosta sa staklenim vlaknima:
-brza metoda izrade
-izuzetna čvrstoća i pouzdanost
-očuvanje integriteta susednih zuba
- visoko estetsko rešenje- bez metala

Bele kompozitne plombe

bele plombe
Danas se postavljanje estetskih belih ispuna smatra jednom od najčešćih stomatoloških intervencija,zbog velike rasprostranjenosti karijesa. U stomatološkoj ordinaciji Dr Slavica Petrović koristimo renomirane  kompozitne materijale koji garantuju vrhunsku estetiku, dugotrajni  su i pouzdani. Bele plombe posavljamo i  kod dece ,kao i glas-jonomer ispune koji otpuštaju fluor i smanjuju predispoziciju za karijes. Da bi procedura bila što komfornija i bezbolna,preparacija za plombu se radi u lokalnoj anesteziji.
DR SLAVICA PETROVIĆ
BESTSMILE Beograd, Preševska 106
+381 64301 62 99
Radno vreme:
Radnim danom: 09:00h - 17:00h
Subota: 10:00h - 16:00h

 
Designed By OrbMarketing